Wat te doen bij overlijden?

Afwikkeling hypotheek bij overlijden

Ongetwijfeld één van de dingen waar u als nabestaande niet te lang mee bezig wil zijn is de hypotheek van de overledene. Daarom wil Philips Pensioenfonds Hypotheken dit zo makkelijk mogelijk maken. Lees hieronder de soepele voorwaarden die wij hanteren voor aflossen of oversluiten van de hypotheek na overlijden.

Omzetten of aflossen bij overlijden partner

Als uw partner overlijdt, mag u binnen 1 jaar na overlijden onbeperkt aflossen. U hoeft ons in dat geval geen aflossingsvergoeding te betalen. 

Een andere mogelijkheid is het oversluiten van de hypotheek naar de marktrente. Ook dit kan tot 1 jaar na overlijden en ook hierbij wordt geen aflossingsvergoeding in rekening gebracht. Bij het verzoek tot oversluiten voeren wij geen aanvullende toetsingen uit. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u daarvoor zelf een verzoek indienen bij Philips Pensioenfonds Hypotheken. 

Aangezien uw financiële situatie verandert, raden we u aan ook contact op te nemen met uw hypotheekadviseur.

Is uw partner overleden en heeft u de woning met de hypotheek via erfenis gekregen? Dan gelden voor u waarschijnlijk dezelfde mogelijkheden als voor partners die al eigenaar en schuldenaar waren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Aflossen als erfgenaam

Bij overlijden van de laatste schuldenaar gaat de hypotheek over naar de erfgenaam of erfgenamen. De lening moet dan binnen een jaar afgelost worden. Ook in dit geval brengen wij geen aflossingsvergoeding in rekening. 

Neem voor aflossen van deze hypotheek contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Boven